сковорідка

кулінарні рецепти



rigonda74@ukr.net

перші страви  

 

   борщ полтавський з галушками

  буряки  120г
  капуста   80г
  картопля  160г
  морква  20г
  петрушка(корінь) 20г
  цибуля  30г
  томатне пюре  30г
  жир  10г
  цукор  6г
  оцет   10г
  бульйон  700г
  сало шпик  10г
     Для галушок 
     борошно 60г
     яйця 1шт
     вода  90г
     сіль  
 
 
     Буряки  нарізають скибочками,додають оцет,жир,цукор,томатне пюре й тушкують до готовності з додаванням невеликої кількості бульйону. Моркву й петрушку нарізають скибочками,цибулю кубиками й пасерують із жиром.
    Борщ полтавський готують на бульйоні з птиці. У киплячий бульйон кладуть нарізану картоплю,доводять до кипіння, закладають капусту й варять протягом 10-15хв потім додають тушковані буряки,пасеровані овочі спеції й варять до готовності.
    Готовий борщ заправляють перед подаванням салом товченим часником.
    Для галушок  у киплячу підсолену воду засипають 1/3 частину борошна,добре вимішують,заварюють тісто,яке,припіняючи помішувати,прогрівають протягом 5-10хв до отримання однорідної маси. Після цього масу охолоджують ,додають сирі яйця,борошно що залишилось і замішують некруте тісто,Тісто кладуть столовою ложкою в киплячу підсолену воду й варять при слабому кипінні протягом 5-7хв.
   Під час подавання кладуть галушки,птицю,сметану.
 
 

перші страви

 буряки  110г  капуста свіжа 160г  морква  40г  петрушка (корінь)  20г  цибуля       40г  томатне пюре  50г  олія 25г  борошно 5г  цукор 5г  часник 3г  вода   800г  лимонна кислота 1г   Борщ...
 горох  100  картопля  200г  морква  50г  петрушка(корінь)  40г  цибуля  40г  сало шпик 25г борошно 5г  бульйон або вода  750г   Цибулю й корені пасерують на салі, додаючи борошно.Замочений горох варять у бульйоні протягом...